CLIENT

Noorderzon

DIENST

Aftermovie, Promotiefilm

Verspreid over 11 zomerse dagen in augustus bezoeken meer dan 135.000 mensen het Noorderzon Performing Arts Festival. Ze beleven er optredens van internationale bands en vernieuwende theatergezelschappen, laten zich inspireren door de verrassende artistieke installaties en genieten van het prachtig groene festivalterrein.

Noorderzon heeft een prikkelende, relevante internationale programmering met nieuwe namen en oude bekenden. Makers vanuit de hele wereld gaven acte de présence in ons Groningse Noorderplantsoen. Enkele van de vertegenwoordigde landen waren Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Australië, Cambodja, Mozambique, Hongarije, Finland en Noorwegen. Ruim 50.000 tickets voor voorstellingen werden er verkocht, jong en oud genoten van het aanbod.

cover_noorderzon
Noorderzon1
noorderzon4

Er is veel gebeurd sinds de eerste editie in 1991. Noorderzon is groter en onafhankelijker. Inmiddels is het Noorderplantsoen alweer jaren de uitvalsbasis. Er zijn nieuwe samenwerkingen ontstaan met culturele partijen. Het aanbod van drinken en culinair (biologisch) eten is enorm toegenomen. Maar nog steeds heeft Noorderzon als doel om een brug te slaan tussen artistieke actualiteit en brede toegankelijkheid. Vraag je willekeurige bezoekers om de aantrekkingskracht van Noorderzon in één woord te omschrijven, dan is ‘sfeer’ het meest gehoorde antwoord. Verrassend genoeg vind je die sfeer volgens hen in de allerkleinste details.

Voor het nieuwe jaar hebben we bijzondere kleuren aan de aftermovie meegegeven. Het zijn de drie kleuren die Noorderzon afgelopen drie jaar in haar campagnes heeft gebruikt. Om de film zo af te kunnen leveren, hebben we alles in infrarood gefilmd.

Het Groningse kunstenaarscollectief WERC Collective bestaat uit Joachim Rümke, Olav Huizer en Jelle Valk. De creatievelingen experimenteren met nieuwe media en digitale technieken in de fysieke wereld. Ook de campagnebeelden van Noorderzon komen uit hun koker. De losse letters - het hele alfabet - rolden uit hun 3D-printers. 

Wij maakten een video om te laten zien hoe het kunstenaarscollectief te werk gaat. Het resultaat is een tweeëneenhalve minuut durende film die het gehele maakproces in beelden vangt.

Ter promotie van het Noorderzon festival hebben we het opvallende campagne beeld van WERC op de verschillende locaties gefilmd waar editie 2019 zou plaatsvinden. Dit was onder andere bij verschillende theaters door de stad en natuurlijk in het Noorderplantsoen.