CLIENT

William Rutten Fotowedstrijd

DIENST

Promotiefilm

Vier aanstormende talenten krijgen de kans om een bekende Nederlander te portretteren in deze fotowedstrijd van popfotograaf William Rutten. ‘Een kwartier, is niet zo heel veel tijd,’ aldus Marco. ‘Maar als je goed voorbereid, dan kun je denk ik toch de foto maken die je heel graag wilt maken.’

Uit de meer dan drieduizend ingezonden foto’s voor zijn wedstrijd, koos topfotograaf William Rutten 25 favorieten. Uiteindelijk blijven er vier finalisten over na een stemronde op Facebook.

De finaleshoot van 2018 vindt plaats in Studio34x in Almere. Ieder van de fotografen zorgde er voor een unieke setting, de juiste rekwisieten en belichting om Marco Borsato perfect vast te leggen. Ze krijgen allemaal 15 minuten de tijd. blksm volgde de shoots en besprak na afloop elke deelnemer met Marco. Als zanger is hij als geen ander gewend om te poseren voor een foto. Hij is dan ook eerlijk in zijn feedback. En ja, hij heeft zich vaak moeten verkleden, maar daar kan hij wel om lachen.

Onze promotievideo voor de fotowedstrijd is ingezet om kijkers te laten stemmen op de foto’s van Marco. Na het stemmen door het publiek, mocht de zanger zelf ook nog 500 likes geven aan zijn favoriet. Zijn likes gingen naar Josefien, ‘voor haar kunde en lef, haar originele stijl en het verrassende eindresultaat’.
 

Spoiler-alert: Loes Gorseling was de uiteindelijke winnaar van de fotowedstrijd. Zij is ook degene die de extra 500 likes van William Rutten zelf ontvangt. Zoals William op zijn Facebookpagina onderbouwt: ‘Loes was de enige kandidaat met een concept en een strak plan. Een auto vol props, kleding en een uitgewerkt voorbeeld voor Marco met wat ze ongeveer wilde. Dat is wel zo makkelijk voor het model om zich goed te kunnen in leven. Het licht was prachtig en de aanwijzingen duidelijk.’

De film uit voor de finale in 2017 diende als overzicht van de wedstrijddag en promotie om stemmen te genereren op de Facebook pagina van William Rutten. De online video leidde tot 26.000 views en een groot aantal stemmen voor de competitie. Humberto blijkt een kritisch model. In deze video vertelt hij na de shoot hoe de fotografen op hem overkwamen en hoe ze te werk gingen.

Tijdens de finale kregen de finalisten ieder 15 minuten om alles naar hun eigen hand te zetten in Studio34x:  de vier bedachten hun eigen setting, stelden de belichting perfect af en... drukten af. De volgers van deze finale konden live meekijken en na de wedstrijd hun stem uitbrengen. Reiny Bourgonje won met een staande foto van Humborto in een stijlvolle zwarte jas. Zowel Reiny Bourgonje als Karin van Berkel, Marco ter Beek en Ireen Kerkman gingen weg met een geweldige ervaring!