Groninger Museumnacht 2018

groninger museumnacht

Op zaterdagnacht 8 september 2018 openden het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Universiteitsmuseum, GRID Grafisch Museum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum hun deuren van 19.00 uur ‘s avonds tot 1.00 uur ’s nachts. Voor 5 euro bezocht je de 5 musea, die speciaal voor dit event uitpakten met lezingen en performances van bekende kunstenaars, muziek, theater, expedities en workshops.

aftermovie
 

Samen met projectleider Lynn Zwartsenburg stelden we een strakke planning op, zodat we de highlights bij alle vijf de musea konden meepikken. In twee teams vertrokken we, elk met een eigen programma. Onze missie: zoveel mogelijk van de sfeer te proeven die de extra ‘side-events’ in en rond de musea met zich meebrachten.

Want sfeervol, dat was het. De nacht vol cultuur werd drukbezocht: ruim 3.500 mensen, waaronder veel kinderen en buitenlandse studenten, vonden hun weg naar de musea. Hoogtepunten waren onder andere Hella en Freek de Jonge die in het Groninger Museum een preview gaven van hun nieuwe performance, de striphelden die rondliepen in het Stripmuseum, de open ateliers van GRID, de comedy en live muziek in het Universiteitsmuseum en de tentoonstelling Groningen in 3D van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Om bezoekers van museum naar museum te brengen, waren er tientallen fietstaxi’s en zelfs een watertaxi om de afstand van de Westerhaven tot het Groninger Museum te overbruggen. Needless to say, ook wij stapten met camera en apparatuur in om de strakke planning te bewaken – en natuurlijk om onderweg nog wat mooie beelden te schieten.

Mail ons naar post@blksm.media of bel +31 639 775 297.