The Piratebay

Vrienden in de keet zijn op het idee gekomen om een festival te starten. Dit begon klein in het jaar 2011. Dit is na zoveel jaar verder uitgegroeid tot een tweedaags lokaal bekend festival waar veel mensen graag bij betrokken willen zijn. Het wordt georganiseerd op een “kennis” zijn eigen achtertuin in Leermens. Ondertussen komen er jaarlijks rond de 2000 bezoekers een kijkje nemen. Keetpop festival heeft zich ten doel gesteld om een jaarlijks muziekfestival te organiseren waarbij zowel lokaal talent als gerenommeerde artiesten het podium betreden. 

aftermovie
 

De “knutselclub” zoals ze dit zelf noemen is elk jaar voorafgaand aan het festival bezig met eigengemaakte podia en veschillende thematische atributen. Zo werd er dit jaar bijvoorbeeld hard gewerkt aan een piratenschip. Werden er onder begeleiding van een introducerend verhaal échte kannonen afgevuurd tijdens de opening. Dit alles onder het thema “The Piratebay”.

Keetpop en zijn vrijwilligers vinden het belangrijk dat het cultuurgoed van de gemeente een impuls krijgt. Hiermee willen ze de leefbaarheid in kleine dorpen en krimpgebieden vergroten. Daarnaast zorgt het ook voor een verbinding binnen de vriendengroep. Ze zien elkaar soms weken niet, maar rond Keetpop komen ze altijd weer samen.

Keetpop wilt zich ieder jaar onderscheiden van andere lokale culturele initiatieven. Ze proberen dat te bereiken door goede artiesten aan te trekken, maar ook door de beleving van het festival centraal te stellen. Artiesten zoals Wat Aans, Captain Casanove, Haas & Boys in the Woods komen op het festival voorbij. Genoeg variatie voor elke bezoeker dus. 

Keetpop onderscheid zichzelf door zich ieder jaar te koppelen aan een goed doel en zodoende probeert de organisatie ook elk een programma neer te zetten dat elke doelgroep aanspreekt. Keetpop Festival is genomineerd voor de Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen 2017!

Mail ons naar post@blksm.media of bel +31 639 775 297.