Noorderzon 2018

noorderzon
 

Verspreid over 11 zomerse dagen in augustus bezoeken meer dan 135.000 mensen het Noorderzon Performing Arts Festival. Ze beleven er optredens van internationale bands en vernieuwende theatergezelschappen, laten zich inspireren door de verrassende artistieke installaties en genieten van het prachtig groene festivalterrein.

aftermovie
 

De 28e editie had een prikkelende, relevante internationale programmering met nieuwe namen en oude bekenden. Makers vanuit de hele wereld gaven acte de présence in ons Groningse Noorderplantsoen. Enkele van de vertegenwoordigde landen waren Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Australië, Cambodja, Mozambique, Hongarije, Finland en Noorwegen. Ruim 50.000 tickets voor voorstellingen werden er verkocht, jong en oud genoten van het aanbod.

Er is veel gebeurd sinds de eerste editie in 1991. Noorderzon is groter en onafhankelijker. Inmiddels is het Noorderplantsoen alweer jaren de uitvalsbasis. Er zijn nieuwe samenwerkingen ontstaan met culturele partijen. Het aanbod van drinken en culinair (biologisch) eten is enorm toegenomen. Maar nog steeds heeft Noorderzon als doel om een brug te slaan tussen artistieke actualiteit en brede toegankelijkheid. Vraag je willekeurige bezoekers om de aantrekkingskracht van Noorderzon in één woord te omschrijven, dan is ‘sfeer’ het meest gehoorde antwoord. Verrassend genoeg vind je die sfeer volgens hen in de allerkleinste details.

Blksm filmde een dag op Noorderzon, van zonsopkomst tot na zonsondergang. Met het geroezemoes van de bezoekers op de achtergrond zoomden we letterlijk en figuurlijk in op de magische sfeer van het kunstenfestival.

Mail ons naar post@blksm.media of bel +31 639 775 297.