Paradigm

Paradigm is misschien wel het meest veelzijdige, innovatieve electronic music festival in Nederland. Je vindt er grote namen uit binnen- en buitenland en onbeperkte, creatieve vrijheid.

Het collectief achter Paradigm Festival heeft zich als doel gesteld om de huidige club- en festivalervaring te transformeren naar een unieke beleving. Dat lag dan ook ten grondslag aan het filmen. Naar aanleiding van de briefing van de opdrachtgever hebben we een creatieve draai gegeven aan onze films: de mini-docu Den Haag Centraal en de aftermovie van het festival. Ook animeerden we de full lineup aankondiging.

Pass it on / House is art... De aftermovie van Paradigm Festval 2018 is een mix van de eigenzinnigheid van het festival, stevige beats en portretten van de bezoekers. Met twee camerateams filmde blksm alle drie de festivaldagen: voor, op en achter het podium. Het mooie aan het festival is dat er – buiten de muziek om – zoveel mooie momenten zijn om vast te leggen.

Muziek en visuals gaan hand in hand op dit unieke festival, en dat is ook te zien in de korte film die wij voor dit event hebben gemaakt. Geheel in stijl met de creatieve uitstraling en artistieke vorm van het festival hebben wij een promofilm geproduceerd in samenwerking met Paradigm. In de video is gebruik gemaakt van grafische stijlelementen en audio vanuit het thema ‘space’. Het doel van de online video was om de bezoekers alvast warm te maken met de aankondiging van befaamde dj’s in de underground techno scene. 

Waar is een festival zonder de vrijwilligers? Ook hen volgden we tijdens het festival op het voormalig Suikerunieterrein. De inzet van deze (honderden!) mensen mag immers niet onopgemerkt blijven. Hun harde werk maakt het mogelijk dat we allemaal genieten op de verschillende festival area’s, in de bossen en de gebouwen. Dag én nacht.

‘Die gasten uit Groningen zijn te gek’. Dus opperde Haagse producer Gino ‘Jeans’ van Dam het idee om dit jaar een eigen podium te hosten. In de aanloop naar het festival volgden we hem een dag voor de mini-docu Den Haag Centraal. Jeans, oprichter van een succesvol techno-collectief uit Den Haag en Scheveningen, neemt ons mee in zijn dagelijkse gangen. En hij geeft de lineup voor de Dome prijs. Voor ‘hun’ dag op 12 augustus trommelt hij al het technotalent in zijn omgeving bij elkaar. Maak kennis met het Haags-Scheveningse team.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Mail ons naar post@blksm.media of bel +31 639 775 297.