Radio op Noord

radio op noord
 

RTV Noord is het regionale platform voor nieuws, cultuur en de betrokken Groninger. Met RTV Noord ben je op de hoogte van wat er speelt in stad en in ommeland. Daarvoor gaat RTV Noord op zoek naar het nieuws, maar ze laten inwoners ook aan het woord. Nieuws is immers van ons allemaal, het is geen kwestie meer van zenden, maar van verbinden: sámen zijn wij Noord. Radio is een van de kanalen van de regionale zender. Voor het bekendmaken van de nieuwe radioprogrammering zette RTV Noord vier dj’s en hun zendtijden letterlijk in de spotlight.

Creatief bureau Buenaparte had het concept voor de televisie- en online commercials al uitgedacht en schakelde blksm in voor het film- en montagewerk. In twee draaidagen met strakke planningen, meerdere filmlocaties en figuranten schoten we de benodigde beelden.
 

Een draaidag vond plaats met vier luisteraars in verschillende situaties. Waar bij de een de radio aanstaat tijdens het klussen in de schuur, staat bij een ander de radio aan in de woonkamer tijdens het puzzelen. Maar ook onderweg luistert Radio Noord je dag op: in de auto of via de livestream in de app op je smartphone.

De tweede draaidag concentreerde zich op de studio van Radio Noord: we zien de dj’s Oetse, Karel, Edwin en Babette achter hun tafel, pratend in de microfoon. Voor een green screen filmden we tenslotte de individuele dj’s en de aankondiging van hun programma, die ieder van hen zo persoonlijk mogelijk maakte. Het resultaat is 4 verschillende commercials, voor verschillende doelgroepen van luisteraars.

Mail ons naar post@blksm.media of bel +31 639 775 297.