under-bikes project

Andrius Burba is een bekende fotograaf uit Lithouwen. Hij vergaarde internationale faam met zijn project genaamd ‘Under-Cats’ en meerdere kranten, zoals HP/De Tijd, Huffington Post en Metro, schreven hier al artikelen over. Hij maakte foto’s van katten uit een kunstzinnige hoek; namelijk van onderen. Uit pure nieuwsgierigheid zette hij de dieren op een glazen plaat. Het bleek een gouden greep. Zijn foto’s gingen viraal. En niet alleen de foto’s van de katten gingen viraal. Later ook honden, konijnen en paarden werden op een nooit eerder vertoonde manier gefotografeerd en online verspreid.

promofilm
 

Voor Bikes Groningen – eveneens van een Lithouwer – fotografeerde hij voor de gelegenheid fietsen vanuit ditzelfde unieke perspectief. Het leverde eveneens een bijzonder beeld op. Een paar lokale helden zorgden voor een zwart achtergrond en een ophangingsysteem waaraan de fietsen konden worden bevestigd en vervolgens gefotografeerd.

Vele lokale fietsenmakers en/ of bijzondere fietsenbezitters kwamen langs om hun favoriete bezitting op de foto te laten zetten. Dit zorgde voor een gezellige bijeenkomst/ netwerkmogelijkheid waar iedereen het over zijn custom fiets kon hebben. Er waren veel custom fietsen. Fietsclubs.

In deze online video wordt zijn werkdag vastgelegd en maakt te de kijker kennis met de werkwijze van deze kunstenaar/fotograaf. Hoe komt de foto tot stand en hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen?

Mail ons naar post@blksm.media of bel +31 639 775 297.