het laatste fluitsignaal

Helaas houdt de in 1932 opgerichte Groningse voetbalvereniging in 2017 na 85 jaar op te bestaan. De club is al jaren de kleinste voetbalvereniging van Nederland. ’t Zandt bestond ook al een tijdje uit slechts één seniorenelftal. Een aantal trouwe leden die gezamelijk nog één seizoen wouden afsluiten. ,,Dit ga ik missen’’, zegt Tim Dijkhuis, terwijl hij naar het feestgedruis in de kantine achter hem wijst. ’t Zandt staat bekend om haar legendarische feestjes. In de korte film  ‘Het laatste fluitsignaal’ voor het Dagblad van het Noorden klinkt die gezelligheid ook zeker door.

minidoc
 

Het DvhN publiceerde een vier-pagina tellend artikel over deze bijzondere gebeurtenis. De video is bedoeld ter ondersteuning van het artikel om inzicht te geven in de spelers hun laatste gevoel bij de laatste wedstrijd voor ‘t Zandt. De mannen kijken in deze video terug op de mooie, onvergetelijke  momenten.
Liefst 85 jaar trapten de mannen en vrouwen uit ’t Zandt (Slochteren) een balletje op het voetbalveld van vv ’t Zand. Tot 2017. Dat gaat het laatst overgebleven vriendenteam aan het hart.

Sportief gezien is ’t Zandt wellicht geen topteam; in gezelligheid is ze dat wel. Het team reggiseerde dan ook haar eigen afscheid waarbij de wedstrijd live van commentaar werd voorzien door een stadionspeaker, een unieke eredivisie wedstrijdbal kwam te verdwijnen, er werd gefloten door scheidsrechter uit de eredivisie en de laatste goal ooit werd gescoord door de grensrechter.

De film is op zaterdag 27 mei 2017 geschoten tijdens de allerlaatste wedstrijd waar ze met 2-0 wisten te winnen van buurman/ rivaal De Fivel uit Zeerijp. Een prachtig afscheid met een gezellig feest die muziekaal werd ondersteund door Harry’s One Man Showband en voor alle aanwezigen lang door mocht gaan. Verschillende interviews op de middenstip geven de spelers (met biertje in hun hand) nog de kans even hun hart te luchten. Op 24 juni staat het grote slotfeest op het programma, waarbij in de avond o.a. Dries Roelvink, de Dikdakkers, Wat Aans en Burdy op de bühne staan.

Mail ons naar post@blksm.media of bel +31 639 775 297.