Campagne Making Of

campagne making of
 

Het Groningse kunstenaarscollectief WERC bestaat uit Joachim Rümke, Olav Huizer en Jelle Valk. De creatievelingen experimenteren volop met nieuwe media en digitale technieken in de fysieke wereld. Je kent hun beelden wellicht van Awakenings, Amsterdam Dance Event, Clash of Noorderzon.

Want ook de campagnebeelden van Noorderzon komen uit de koker van WERC. De losse letters - het hele alfabet - rollen letterlijk uit hun 3D-printers.Tijdens al dat printen deed het collectief een leuke ontdekking: in de driedimensionale wereld is elke letter anders opgebouwd. De 'R' is een lege huls met strakke contouren. En de geprinte 'O' is juist een matrixvorm.
 

Klink dat ingewikkeld? Vonden wij ook. Daarom maakten we een video van het maakproces om te laten zien hoe het kunstenaarscollectief te werk gaat. Het resultaat is een twee-en-een-halve minuut durende film die het gehele proces in beelden vangt.

Blksm was dus veel te vinden op de WERC-vloer. We leerden dat het printen van de letter ‘O’ alleen al 30 uur (!) in beslag neemt. Om alle Noorderzon-letters te produceren, draaiden de 3D-printers bijna twee weken lang non-stop. Daarna lijmden de heren het hele campagnebeeld in elkaar, waardoor het digitale ontwerp zijn fysieke vorm kreeg.
 

‘Eigenlijk hopen we dat het kwartje valt bij de bezoeker. Van oké, die communicatie die ik misschien online al ben tegengekomen of op de poster heb gezien, die staat hier nu gewoon écht’, aldus Jelle.

Benieuwd naar wat wij als reclamebureau voor jou kunnen betekenen?
Mail ons naar post@blksm.media of bel +31 639 775 297.