Fotowedstrijd 2018

fotowedstrijd
 

Vier aanstormende talenten krijgen de kans om zanger Marco Borsato te portretteren in deze fotowedstrijd van popfotograaf William Rutten. ‘Een kwartier, is niet zo heel veel tijd,’ aldus Marco. ‘Maar als je goed voorbereid, dan kun je denk ik toch de foto maken die je heel graag wilt maken.’

Uit de meer dan drieduizend ingezonden foto’s voor zijn wedstrijd, koos topfotograaf William Rutten 25 favorieten. De uiteindelijke vier finalisten die overblijven na een stemronde door zijn Facebookfans: Loes Gorseling, Josefien Hoekstra, Rik van de Wiel en Merel van Dooren.

promotiefilm
 

De finaleshoot vindt plaats in Studio34x in Almere. Ieder van de fotografen zorgde er voor een unieke setting, de juiste rekwisieten en belichting om Marco Borsato perfect vast te leggen. Ze krijgen allemaal 15 minuten de tijd. blksm volgde de shoots en besprak na afloop elke deelnemer met Marco. Als zanger is hij als geen ander gewend om te poseren voor een foto. Hij is dan ook eerlijk in zijn feedback. En ja, hij heeft zich vaak moeten verkleden, maar daar kan hij wel om lachen. 
 

De fotograaf die aftrapt, Loes Gorseling, is duidelijk op zoek naar een vintage aandoende foto. Zo heeft ze props zoals een platenspeler, licht overhemd en gilet. Dat ze weet wat ze wil, maakt het voor Marco ook makkelijker, geeft hij aan. Josefien Hoekstra kiest een andere aanpak met een roze gel om de lens. Een riskante keuze want, zoals Marco aangeeft, je hebt minder invloed op het uiteindelijk resultaat van deze kleurzweem in de foto. Toch heeft hij gedurende de shoot het gevoel dat de zelfverzekerde Josefien duidelijk weet wat ze doet.

‘Ze hebben ieder een geheel eigen stijl,’ vertelt Marco ons. De mannelijke finalist Rik van der Wiel schiet zijn uiteindelijke foto in zwart-wit. Het toont een heel andere kant van Marco Borsato dan het grote publiek gewend is. De laatste keer omkleden is voor Merel van Dooren. Ondanks dat haar aanwijzingen niet altijd duidelijk overkomen, mag het resultaat er zeker wezen. Persoonlijk zou Marco wel voor een andere nabewerking kiezen.

Onze promotievideo voor de fotowedstrijd is ingezet om kijkers te laten stemmen op de foto’s van Marco. Na het stemmen door het publiek, mocht de zanger zelf ook nog 500 likes geven aan zijn favoriet. Zijn likes gingen naar Josefien, ‘voor haar kunde en lef, haar originele stijl en het verrassende eindresultaat’.
 

Spoiler-alert: Loes Gorseling was de uiteindelijke winnaar van de fotowedstrijd. Zij is ook degene die de extra 500 likes van William Rutten zelf ontvangt. Zoals William op zijn Facebookpagina onderbouwt: ‘Loes was de enige kandidaat met een concept en een strak plan. Een auto vol props, kleding en een uitgewerkt voorbeeld voor Marco met wat ze ongeveer wilde. Dat is wel zo makkelijk voor het model om zich goed te kunnen in leven. Het licht was prachtig en de aanwijzingen duidelijk.’

Benieuwd naar wat wij als reclamebureau voor jou kunnen betekenen?
Mail ons naar post@blksm.media of bel +31 639 775 297.