Waar te beginnen?

 

Heb jij een tof idee klaarliggen of weet je niet waar je moet beginnen? Elk project is anders, maar wij lopen deze stappen altijd bij langs.

Een duidelijke werkwijze is voor ons erg belangrijk. Op deze manier weten we precies hoe we tot jouw ideaalbeeld komen. 

We zijn benieuwd naar wat je in beeld wilt brengen. Onze samenwerking begint daarom met een oriënterend gesprek. Hierin bespreken we jouw doelen, wensen en wisselen we ideeën uit. Dan gaan we tijdens de tweede afspraak dieper in op de inhoud en het creatieve concept. We vragen je daarom om bepaalde input, zodat wij daar een passend en krachtig concept bij kunnen bedenken.

Aan de hand van deze informatie maken wij, uiteraard in goed overleg, een strakke shotlist en pakkende tekst voor een voice-over. Hierdoor wordt duidelijk welke beelden we daadwerkelijk op de draaidag gaan schieten en welke begeleidende tekst erbij past. Ook wordt gekeken of er aanvullende zaken nodig zijn om de video vorm te geven. Denk aan props, figuranten en visagie.

Studio-1×1-1

Vervolgens maken we een draaiboek. Hier staat alles in wat nodig is om de productie in goede banen te leiden. Zodat het voor jou, de locatie en figuratie duidelijk is welke beelden er op welk moment worden geschoten. Ondanks dat het draaiboek van tevoren vastligt, kan het ook lonen om op de draaidag te improviseren. Dit gebeurt uiteraard altijd in goed overleg, zodat we dicht bij de visie van jouw merk blijven.

Al het bovenstaande komt vervolgens samen in de montage. We selecteren de beste beelden, voegen eventuele animaties toe en zorgen voor passende, rechtenvrije muziek. We leveren spoedig een eerste versie van de film op, die je kan voorzien van feedback. Vervolgens gaan wij verder met de afwerking: het toepassen van kleurcorrectie, toevoegen van eventuele animaties en het nabewerken van de audio.

Hierna is je krachtige film volledig inzetbaar. Maar hier stopt onze service niet: desgewenst zorgen wij voor plaatsing op de door jou gekozen (social media)kanalen. 

Werkwijze-nieuwmdpi

Onze expertise is breed en voor elk aspect van de video hebben wij talent in huis.

De cameraman/director of photography verantwoordelijk voor de compositie en de framing van elk shot. Hij zorgt samen met de regisseur voor de visuele uiting van het concept. De laatstgenoemde bepaalt tijdens de draaidag de look and feel van de videoproductie. Daarnaast begeleidt hij/zij de figuratie, acteurs en de rest van de crew.

Uiteraard is het belangrijk dat de scènes goed en mooi belicht zijn. Daar is onze lichtman voor: deze stuurt en controleert het licht. We hebben verschillende lampen in ons arsenaal, geschikt voor elke situatie. Zo kunnen we de zon nabootsen of zorgen voor een dromerig, zacht effect. Daarnaast zorgt onze geluidsman er voor dat ook de audio goed wordt vastgelegd. Denk aan het opnemen van interviews, sfeergeluiden en het weghalen van eventuele, storende setgeluiden.

En als je wilt, gaan we met onze videoproductie ook de lucht in. Onze drone-operator is gecertificeerd en weet waar je wel en niet mag vliegen. Daarnaast heeft hij natuurlijk kennis van de verschillende vliegtechnieken. De beelden die hij met de drone schiet voegen letterlijk een extra dimensie aan de video toe.

Om ervoor te zorgen dat iedereen op de set er het beste op staat, is ook professionele visagie mogelijk. De visagist(e) houdt zich vooral bezig met het accentueren of camoufleren van het gezicht. Zo komt het onderwerp het beste uit de verf. Met name tijdens het maken van portretten en interviews is dit een groot voordeel.

Bij een krachtige commercial hoort uiteraard een sterke tekst. Onze copywriter kan complexe informatie behapbaar en verhalend maken. Of je de tekst nou poëtisch of juist zakelijk wilt: onze woorden bereiken altijd hun doel. Bovendien werken wij samen met een professionele geluidsstudio, waar de geschreven teksten ingesproken kunnen worden. Desgewenst nemen we voice-overs (ook) op locatie op.

Wil je naast bewegend ook stilstaand beeld? We werken samen met verschillende fotografen die oog hebben voor het perfecte plaatje. Denk aan foto’s van de videoscènes of aanvullend materiaal, zoals portretten. De videograaf en fotograaf kunnen individueel werken, zodat er op een draaidag gevarieerde beelden kunnen worden geschoten.
 

Talent@4x

Tot slot zorgen wij ook voor de juiste aankleding van de set. We kunnen meedenken over de styling, maar ook zorgen voor de juiste figuratie. Van professionele modellen en acteurs tot ‘gewone’ burgers: wij zorgen altijd voor de juiste man of vrouw op de juiste plek.

Bovendien beschikken wij ook over een eigen, professionele studio. Onze backdrops in alle kleuren van de regenboog vormen een uitstekend decor voor jouw commercial. Daarnaast projecteer je alles wat je wilt op onze dijk van een beamer en richten we de belichting in op basis van jouw wensen.

Dropper
Art Direction
StroomLab
Promotiefilm
Mamamini
Promotiefilm
Stichting Marketing Delfzijl
Promotiefilm
Wierden en Borgen
Commercial, Bedrijfsfilm
Bibliotheek Hoogezand
Promotiefilm