CLIENT

Mamamini

DIENST

Promotiefilm

Stichting Mamamini verkoopt gebruikte spullen en zamelt daarmee geld in voor Groningse goede doelen. Mamamini heeft meerdere vestigingen en zamelt niet alleen geld in voor goede doelen, maar helpt mensen ook aan een zinvolle invulling van hun dag. 

De stichting was op zoek naar nieuwe vrijwilligers en wilde door middel van een campagne enthousiaste mensen naar zich toe trekken. Door middel van pre-roll spotjes voor video’s voor RTV Noord wilde ze hun zoektocht naar nieuwe vrijwilligers kenbaar maken. Mamamini kwam bij ons om hier invulling aan te geven.

Aan de hand van een gesprek zijn we begonnen met een concept om de verschillende werkzaamheden bij de organisatie uit te lichten. We wilden graag meer weten over de werkzaamheden bij de ophaalservice, in het kledingsorteercentrum, bij de klokkenreparatie en de pianostemmer. Het zijn werkzaamheden die mensen nooit zien en waar velen geen weet van hebben. Wij wouden het brede scala aan werkzaamheden laten zien, zodat mensen weten hoe uiteenlopend het vrijwilligerswerk bij Mamamini kan zijn.

Na het gesprek hebben we een script geschreven en zijn we op zoek gegaan naar geschikte locaties. De figuratie regelden we samen met Mamamini. Alle videobeelden waren binnen anderhalve dag geschoten. Geluidsman Menno Knevel ondersteunde ons hierbij. Daarnaast hadden we een super assistent tot onze beschikking: Fahrad Fazli.