CLIENT

Noorderzon

DIENST

Aftermovie, Promotiefilm

Verspreid over 11 zomerse dagen in augustus bezoeken meer dan 135.000 mensen het Noorderzon Performing Arts Festival. Ze beleven er optredens van internationale bands en vernieuwende theatergezelschappen, laten zich inspireren door de verrassende artistieke installaties en genieten van het prachtig groene festivalterrein.

Het Noorderzon Festival 2022 laat zijn bezoekers de kunst ervaren. We mogen het programma niet alleen aanschouwen, maar ook horen, voelen, ruiken en beleven. Met een combinatie van verschillende filmtechnieken, fotografie en sound design worden zo ook de aftermovies een ervaring. Met de films 'Tijd van je leven' en 'Na de stilte' houden wij de magie van Noorderzon langer in leven. Ook mochten wij de promo video voor het festival verzorgen. 

Screenshot-2023-02-03-105440
Screenshot-2023-02-03-110344
Screenshot-2023-02-03-105142

Uit een lange samenwerking met het festival zijn al eerder mooie films ontstaan. Voor Noorderzon editie 2019 hebben we bijzondere kleuren aan de aftermovie meegegeven. Het zijn de drie kleuren die Noorderzon in haar campagnes heeft gebruikt. Om de film zo af te kunnen leveren, hebben we alles in infrarood gefilmd.

Het Groningse kunstenaarscollectief WERC Collective bestaat uit Joachim Rümke, Olav Huizer en Jelle Valk. De creatievelingen experimenteren met nieuwe media en digitale technieken in de fysieke wereld. Ook de campagnebeelden van Noorderzon komen uit hun koker. De losse letters - het hele alfabet - rolden uit hun 3D-printers. 

Wij maakten een video om te laten zien hoe het kunstenaarscollectief te werk gaat. Het resultaat is een tweeëneenhalve minuut durende film die het gehele maakproces in beelden vangt.

Ter promotie van het Noorderzon festival hebben we het opvallende campagne beeld van WERC op de verschillende locaties gefilmd waar editie 2019 zou plaatsvinden. Dit was onder andere bij verschillende theaters door de stad en natuurlijk in het Noorderplantsoen.