CLIENT

Paradigm

DIENST

Aftermovie, Promotiefilm, Animatie

IN SAMENWERKING MET

Jesse Joustra | 3th Camera
Aron van der Graaff | 4th Camera

Paradigm is misschien wel het meest veelzijdige, innovatieve electronic music festival in Nederland. Je vindt er grote namen uit binnen- en buitenland en onbeperkte, creatieve vrijheid. Kortom, het is een evenement dat vastgelegd moet worden. 

Het collectief achter Paradigm Festival heeft zich als doel gesteld om de huidige club- en festivalervaring te transformeren naar een unieke beleving. Na een paar jaar stilgelegen te hebben mochten we in 2022 & 2023 deze beleving weer vastleggen. Het resultaat, een aftermovie die alle kanten van het festival laat zien. 

Screenshot-22-klein
Screenshot-23-klein
Screenshot-24-klein

Al eerder in 2018 was het blksm team ook op het festival terrein te vinden. Naar aanleiding van de briefing van de opdrachtgever hebben we een creatieve draai gegeven aan onze films: de mini-docu Den Haag Centraal en de aftermovie van het festival. Ook animeerden we de full lineup aankondiging.

paradigmfest1
paradigmfest2
paradigmfest3

Pass it on / House is art... De aftermovie van Paradigm Festval 2018 is een mix van de eigenzinnigheid van het festival, stevige beats en portretten van de bezoekers. Met twee camerateams filmde blksm alle drie de festivaldagen: voor, op en achter het podium. Het mooie aan het festival is dat er – buiten de muziek om – zoveel mooie momenten zijn om vast te leggen.

‘Die gasten uit Groningen zijn te gek’. Dus opperde Haagse producer Gino ‘Jeans’ van Dam het idee om dit jaar een eigen podium te hosten. In de aanloop naar het festival volgden we hem een dag voor de mini-docu Den Haag Centraal. Jeans, oprichter van een succesvol techno-collectief uit Den Haag en Scheveningen, neemt ons mee in zijn dagelijkse gangen. En hij geeft de lineup voor de Dome prijs. Voor ‘hun’ dag op 12 augustus trommelt hij al het technotalent in zijn omgeving bij elkaar. Maak kennis met het Haags-Scheveningse team.

Waar is een festival zonder de vrijwilligers? Ook hen volgden we tijdens het festival op het voormalig Suikerunieterrein. De inzet van deze (honderden!) mensen mag immers niet onopgemerkt blijven. Hun harde werk maakt het mogelijk dat we allemaal genieten op de verschillende festival area’s, in de bossen en de gebouwen. Dag én nacht.