CLIENT

RTV Noord

DIENST

Promotiefilm, Commercial

IN SAMENWERKING MET

Buenaparte | Opdrachtgever

Moi! In Groningen kun je er niet omheen. Je hoort het de hele dag. In de supermarkt. Op de Vismarkt. Op radio en televisie. In het voorjaar van 2019 voert RTV Noord campagne om elkaar wat meer te groeten. Want zeg nou zelf, van een welgemeende moi wordt ieders dag toch nóg leuker?

Creatief bureau Buenaparte had het concept en de campagne voor de televisie- en online commercials al uitgedacht en schakelde blksm in voor het film- en montagewerk. De shoot vond plaats op verschillende locaties in de provincie en in de stad. Maar liefst 24 figuranten vervulden een rol in de tv-spot. Voor extra sfeerbeelden filmden we daarnaast bij een optreden van streektaalzanger Erwin de Vries, bij een wedstrijd van de Groningse basketbalhelden van Donar en vanaf de hoogste verdieping van het nieuwe (nog in aanbouw zijnde) Forum.

RTV Noord is het regionale platform voor nieuws, cultuur en de betrokken Groninger. Met RTV Noord ben je op de hoogte van wat er speelt in stad en in ommeland. Daarvoor gaat RTV Noord op zoek naar het nieuws, maar ze laten inwoners ook aan het woord. Nieuws is immers van ons allemaal, het is geen kwestie meer van zenden, maar van verbinden: sámen zijn wij Noord. Radio is een van de kanalen van de regionale zender. Voor het bekendmaken van de nieuwe radioprogrammering zette RTV Noord vier djs en hun zendtijden letterlijk in de spotlight.

We zien de dj’s Oetse, Karel, Edwin en Babette achter hun tafel, pratend in de microfoon. Voor een green screen filmden we tenslotte de individuele dj’s en de aankondiging van hun programma, die ieder van hen zo persoonlijk mogelijk maakte. Het resultaat is 4 verschillende commercials, voor verschillende doelgroepen van luisteraars.

Moi. Misschien wel het mooiste woord van onze provincie en een feestje om vast te leggen!