CLIENT

VentureLab

DIENST

Bedrijfsfilm

De energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzame of zelfs hernieuwbare energie is booming business in Noord-Nederland. Is het vanwege de overvloed aan water en wind in onze mooie provincies? Voor Buena Parte hebben we namens de Rijksuniversiteit – een partner van VentureLab North - 9 noordelijke (startup) bedrijven bezocht om hun verhaal vast te leggen.

De 9 bedrijven zijn deelnemers aan het eenjarige innovatieprogramma dat VentureLab biedt. Dit programma - ‘the most ambitious business accelerator’ – is gericht op het professionaliseren en optimaliseren van nieuwe innovaties en technologieën. De weg naar een nieuwe technologie is namelijk vaak een lange, waar meerdere kennisgebieden aan bij kunnen dragen voor succes. Samen weet je immers meer dan een én sta je sterker. 

VentureLab North biedt daarom praktische tools en ondersteuning om verder te komen met een idee. Zoals: trainingssessie over productontwikkeling, training in marketing en strategie, een (inter)nationaal netwerk, netwerkevenementen en deskundige coaching om je idee, financiering en lancering rond te krijgen.

De geïnterviewde ondernemingen hebben compleet verschillende producten of diensten, maar delen een visie gericht op duurzame energie. Door aan te sluiten bij VentureLab North delen ze hun kennis en energie én helpen ze elkaar om hun nieuwe prototype, product, dienst of technologie naar de markt te krijgen. De video’s vertellen dat verhaal. Dit is waar VentureLab North voor staat.