CLIENT

De Friesland

DIENST

Promotiefilm

Met Stichting De Friesland stimuleert de gelijknamige zorgverzekeraar innovaties in de zorgwereld. Want om zorg in Nederland te verbeteren en betaalbaar te houden, moeten we blijven vernieuwen. Om een goed voorbeeld van zo’n vernieuwing meer aandacht te geven, reisden we af naar Indiveo en Lab Noord.

Patiënten informeren met tekeningen, animaties en voice-over. Dat is Indiveo. In opdracht van stichting De Friesland maakte blksm een promovideo voor dit innovatieve project dat patiëntenfolders doorspitten overbodig maakt. 

Met een dag draaien is genoeg beeldmateriaal verzameld voor de video. In de uiteindelijke clip lichten de directeur van Indiveo en mevrouw Zijlstra, die haar behandeltraject doorliep met de voorlichtingsvideos en animaties van Indiveo, de voordelen toe.

‘Indiveo biedt patiënteninformatie aan in beelden’, introduceert dokter Ralph Koppers zijn product. ‘Op die manier kunnen patiënten thuis, op elk moment, zo vaak als ze willen, alleen of met anderen erbij de informatie tot zich nemen.’ 

Lange teksten in folders, dat is iets wat mensen afschrikt. Daardoor blijven de brochures vaak ongelezen liggen. Bovendien beklijft video vaak beter dan tekst. ‘Nog een voordeel is dat je patiënten vooraf alvast informatie kunt geven. Daardoor ben je goed voorbereid wanneer je je arts ziet en kun je een heel ander gesprek gaan voeren,’ aldus Ralph Koppers.

Indiveo is inmiddels geïntroduceerd in de noordelijke regio. Uiteindelijk hoopt het bedrijf alle Nederlandse ziekenhuizen te kunnen helpen.

In Leeuwarden werken gemeente, wijkvereniging, sociaal team, zorgverzekeraar en zorgorganisaties samen om met hulp van andere wijkbewoners mensen langer thuis te laten wonen. Spil van het project Lab Noord is een sociaal wijkbedrijf waarin bewoners werkzaamheden uitvoeren voor de wijk en wijkbewoners.