CLIENT

Gasunie

DIENST

Promotiefilm

Waterstof wordt volgens kenners een enorm belangrijke energiedrager en het noorden draagt hier groots aan bij. Vele ondernemingen zijn hier bezig met het implementeren van waterstof gebaseerde producten en diensten. Het noorden wordt dan ook wel 'Hydrogen Valley' genoemd.

Voor Open Communicatiebureau gingen we aan de slag voor een nieuwe campagne van Gasunie genaamd 'Mijn Toekomst Is Waterstof'.

Zo heb je bijvoorbeeld Holthausen Clean Technology die de vrachtwagens van de gemeente Groningen ontdoen van hun dieselmotoren en ombouwen naar waterstofsystemen. 'Benzine zal elektrisch worden en waterstof zal de vervanger gaan worden voor diesel.'

En Bekaert die op het Zernike terrein tests aan het doen zijn met cv-ketels ombouwen naar waterstof ketels. 'Met de huidige technieken is het mogelijk om alle cv-ketels op gas om te bouwen naar gebruik op waterstof.'

Groningen is dus bezig met een energietransitie die niet alleen beter is voor onze aardbol, maar ook enorm veel banen moet gaan opleveren. Daarnaast is ons gasnetwerk zeer geschikt om waterstof door te transporteren. Grote kans dus dat waterstof ons gasnetwerk ooit geen gasleiding meer wordt genoemd. Maar een waterstof leiding.

Erg mooi om een kijkje te nemen bij de verschillende partijen die zich bezig houden met deze mooie ontwikkeling. Een échte verandering die tastbaar wordt dankzij deze video's.

Neem een kijkje op:
www.mijntoekomstiswaterstof.nl